Internetmarknadsföring allt mer populärt

Internetmarknadsföring allt mer populärt

kikareAtt marknadsföra sig på internet har blivit allt mer populärt i takt med internetanvändandets ökning. För många företagare är det rent av den viktigaste kanalen.

Det finns flera sätt att marknadsföra sig på internet. Sökmotormarknadsföring (s.k. SEM) innebär att marknadsföringen sker via sökmotorer, antingen genom att jobba med länkar och innehållet på din sida för att förbättra den naturliga rankingen och på så sätt få en bättre placering eller genom att annonsera på sökmotorerna med till exempel Google Adwords. Fördelen med sökmotorannonser är att man får ett snabbt resultat men för sökord med hög konkurrens kan kostnaden bli relativt hög.

Bannerannonsering innebär att man köper en plats på en hemsida där annonsen visas under en period eller till ett visst antal besökare. Det är ett effektivt sätt att bygga sitt varumärke men relativt dyrt, oftast fungerar banners bäst som komplement till annan internetmarknadsföring.

Vilken internetmarknadsföring som fungerar bäst för just ditt företag kan vara komplext och krävande. Genom att ta professionell hjälp slipper du chansa utan får ut mesta möjliga i din marknadsföringskampanj.